Nok en måned med økning i aksjefondshandelen

For sjette måned på rad nettotegner nordmenn aksje- og kominasjonsfond.

I mai ble det nettotegnet verdipapirfond for 0,5 milliarder kroner her i landet. Det viser den månedlige markedsstatistikken fra Verdipapirfondenes forening (VFF).

Norske personkunder nettotegnet for 476 millioner kroner, mens norske institusjonskunder* nettotegnet for fire milliarder kroner. Utenlandske kunder nettosolgte i samme periode verdipapirfond for 483 millioner kroner.

Totalt er det nå 920 milliarder kroner i norske verdipapirfond.

Personkundene nettotegnet for over 700 millioner kroner i aksje- og kombinasjonsfond i mai. Samtidig gikk personkundene ut av ulike typer rentefond med 253 millioner kroner.

Dette er sjette måned på rad med positiv nettotegning i aksje- og kombinasjonsfond av norske personkunder. Hittil i år har de nettotegnet for 6,7 milliarder kroner og ved utgangen av mai hadde personkundene nær 139 milliarder kroner plassert i disse fondsgruppene.

– Økt sparing i aksje- og kombinasjonsfond skyldes trolig en kombinasjon av lave bankrenter og god avkastning i aksjemarkedet de siste årene, samt at flere har fått øynene opp for månedlige spareavtaler, sier direktør Bernt S. Zakariassen i en kommentar.

Hele statistikken for siste måned | Statistikk hittil i år

Kontaktpersoner:
Direktør Bernt Zakariassen, Bernt.zakariassen@vff.no Tlf: 934 19 265
Kommunikasjonsrådgiver Ida Aamodt-Hansen, ida.aamodt-hansen@vff.no Tlf: 971 85 388

*Norske institusjonelle kunder er definert som norske kunder som ikke er registrert med personnummer. Typisk er dette forsikringsselskap, pensjonskasser, kommuner, stiftelser eller aksjeselskap.