Foredragsholdere

Portrett av Anita Hoemsnes

Anita Hoemsnes

Anita Hoemsnes har skrevet om privatøkonomi og arbeidsliv i Dagens Næringsliv i over 20 år og regnes som en av de fremste privatøkonomieksperter i norsk presse.

Portrett av Bjørn Slåtto

Bjørn Slåtto

Bjørn Slåtto, styreleder i VFF og adm.dir. i Eika Kapitalforvaltning. Han har tidligere blant annet vært CEO i Terra Markets og Orkla Finans.

Portrett av Morten Baltzersen

Morten Baltzersen

Morten Baltzersen, Finanstilsynsdirektør siden 2011. Baltzersen har jobbet flere år i Finansdepartementet og ledet blant annet finansavdelingen. Han har også være spesialråd ved Norges ambassade i Brussel og leder for markedsoperasjonsavdelingen i Norges Bank.

Portrett av Bernt S. Zakariassen

Bernt S. Zakariassen

Bernt S. Zakariassen, er foreningens ansvarlige leder. Han er medlem av styret i den europeiske fondsforeningen EFAMA, Nordic Bond Pricing (NBP) og Norsk utvalg for eierstyring og selskapsledelse (NUES).

Portrett av Geir Øivind Nygård

Geir Øivind Nygård

Geir Øivind Nygård er direktør for markedsstrategier i NBIM og ansvarlig for porteføljeforvaltning, ekstern forvaltning, verdipapirutlån og verdipapirhandel. Nygård begynte som porteføljeforvalter i NBIM i 2007 og har senere hatt ulike stillinger i fondet, herunder investeringsdirektør for markedseksponering. Nygård har en mastergrad i industriell økonomi og teknologiledelse fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet (NTNU).

Portrett av Hallgeir Kvadsheim

Hallgeir Kvadsheim

Hallgeir Kvadsheim er utdannet siviløkonomen ved Handelshøyskolen i Bergen. Han er også kjent fra Luksusfellen på TV3 og har jobbet som journalist i aviser som Dagbladet og Dine Penger. I tillegg har Hallgeir skrevet bøkene “Spar skatt” og “Din økonomi” om personlig økonomi.

Portrett av Tore Mydske

Tore Mydske

Tore Mydske er advokat og partner i advokatfirmaet Thommessen AS. Han leder Thommessens kompetanseområde for finansregulatoriske spørsmål. Han har tidligere bl.a. arbeidet som ambassaderåd for økonomiske og finansielle saker ved Norges ambassade i Washington DC, USA, samt som avdelingsdirektør for finansmarkedsavdelingen i Finansdepartementet.

Portrett av Ingrid Solum

Ingrid Solum

Ingrid jobber primært med finansregulatoriske spørsmål. Hun bistår særlig fondsforvaltere og verdipapirforetak i løpende rådgivning og i konsesjonsprosesser, herunder med tilpasning til EUs regelverk for bærekraftig finans. Hun har erfaring fra Finanstilsynets avdeling for markedstilsyn.

Portrett av Harald Magnus Andreassen

Harald Magnus Andreassen

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom Sparebank1 Markets. Han er spesialist i utvikling i økonomi og finansmarkeder, i Norge og internasjonalt. Han har i mer enn 10 år vært kåret til den beste makroøkonomen i finanssektoren og har i Kapital også vært kåret til den beste finansanalytikeren i landet.

Portrett av Sofie Høgestøl

Sofie Høgestøl

Sofie Høgestøl, jurist med doktorgrad fra Norsk senter for menneskerettigheter. Førsteamanuensis ved Nordisk institutt for sjørett, UiO og var tidligere stipendiat ved Norsk senter for menneskerettigheter.

Portrett av Håvard Gulbrandsen

Håvard Gulbrandsen

Håvard Gulbrandsen har vært administrerende direktør i KLP Kapitalforvaltning siden 1. september 2009.  Han har tidligere jobbet i NBIM, Storebrand og DNB. Gulbrandsen har en MSc in Management Sciences fra University of Warwick (1988), Master in Finance & Investments (1989) og er autorisert finansanalytiker fra 1992.

Portrett av Magny Øvrebø

Magny Øvrebø

Magny Øvrebø er administrerende direktør i Holberg Fondsforvaltning. Hun var tidligere finansdirektør / investeringsdirektør i Nordea Liv og har mange års erfaring med kapitalforvaltning og institusjonelle kunderelasjoner.

Portrett av Helge Arnesen

Helge Arnesen

Helge S. Arnesen, administrerende direktør i Alfred Berg Kapitalforvaltning siden 2010. Han har tidligere blant annet jobbet som porteføljeforvalter i KLP og Folketrygdfondet. Arnesen er sivilingeniør fra NTNU.