Kommentarer fra VFF

– Vi tror på trolldom i boligmarkedet

Det er vanskelig å vite om man er i en boble før den sprekker, men lett å gjenkjenne psykologien som blåser den opp. Den har vi i fullt monn i det norske boligmarkedet.

Les mer

Urolige aksjemarkeder – hva nå?

Den siste tidens børsuro har skapt dramatiske overskrifter i mediene. Det er lett å bli nervøs for den som sitter med andeler i aksjefond. Da er det viktig å huske at børsfall er normalt og dessuten lønnsomt på lang sikt.

Les mer

Surfer som Beach Boys

Nær en halv million nordmenn har tegnet faste spareavtaler i fond. De kan nå nynne gamle surfesanger av Beach Boys og gratulere seg selv.

Les mer på E24

Blikket festet på bakspeilet

I sin årstale advarte sentralbanksjef Øystein Olsen mot å se i bakspeilet når vi skal danne forventninger om fremtiden. Men gjorde ikke Olsen det selv da han foreslo å nedjustere avkastningen for oljefondet til 3 prosent?

Les mer på E24

Surr om «fond» i Dagens Næringsliv

På førstesiden av Dagens Næringsliv i dag kan vi lese at Finanstilsynet «Advarer mot råsalg av fond». Tittelen inne i avisen er «Tilsynet frykter råsalg av fond».

Les mer

Nervøse aksjemarkeder - hva nå?

Det har vært tilløp til børsuro igjen, både her hjemme og internasjonalt. Oslo Børs har falt 5 prosent siden årsskiftet, og 8 prosent fra toppen 6. april i år. Hver gang slike børsfall inntreffer, synliggjøres en avgrunn mellom det kortsiktige og langsiktige fokus i aksjemarkedet.

Les mer

Småsparernes revansj

I mars for to år siden skrev Dagbladet følgende sarkastiske minileder: Småsparerne rekordkjøper aksjefond, skriver Finansavisen. Småsparerne lærer aldri. Det er derfor de er småsparere.

Les mer

Slår bank aksjefond på lang sikt?

17. september har Dagens Næringsliv et forsideoppslag som hevder at flertallet av aksjefond ikke har slått banksparing siste 20 år. Selv om aksjefond har gitt unormalt lav avkastning siste 20 år er dette feil.

Les mer

Sisseners geniale markedsføring

Jan Petter Sissener markedsfører sitt eget investeringsprodukt ved å snakke nedsettende om sine konkurrenter. Men da bør informasjonen om egne og konkurrerende produkter være korrekt og balansert.

Les mer

Grovt uriktig av Finansavisen

Finansavisens førstesideoppslag i dag gir et sterkt misvisende bilde av situasjonen i rentefond. Blant flere feil og unøyaktigheter er det særlig to grovt feilaktige påstander som påkaller kommentarer fra vår side:

Les mer