Kommentarer fra VFF

Pensjonssparing uten støttehjul

Regjeringens nye ordning for individuell pensjonssparing er som en el-sykkel. Den hjelper til å sette fart på sparingen. Men det er en el-sykkel uten støttehjul. Du kan tryne stygt hvis du styrer feil.

Les mer

– Vi tror på trolldom i boligmarkedet

Det er vanskelig å vite om man er i en boble før den sprekker, men lett å gjenkjenne psykologien som blåser den opp. Den har vi i fullt monn i det norske boligmarkedet.

Les mer

Urolige aksjemarkeder – hva nå?

Den siste tidens børsuro har skapt dramatiske overskrifter i mediene. Det er lett å bli nervøs for den som sitter med andeler i aksjefond. Da er det viktig å huske at børsfall er normalt og dessuten lønnsomt på lang sikt.

Les mer

Surfer som Beach Boys

Nær en halv million nordmenn har tegnet faste spareavtaler i fond. De kan nå nynne gamle surfesanger av Beach Boys og gratulere seg selv.

Les mer på E24

Blikket festet på bakspeilet

I sin årstale advarte sentralbanksjef Øystein Olsen mot å se i bakspeilet når vi skal danne forventninger om fremtiden. Men gjorde ikke Olsen det selv da han foreslo å nedjustere avkastningen for oljefondet til 3 prosent?

Les mer på E24

Surr om «fond» i Dagens Næringsliv

På førstesiden av Dagens Næringsliv i dag kan vi lese at Finanstilsynet «Advarer mot råsalg av fond». Tittelen inne i avisen er «Tilsynet frykter råsalg av fond».

Les mer

Nervøse aksjemarkeder - hva nå?

Det har vært tilløp til børsuro igjen, både her hjemme og internasjonalt. Oslo Børs har falt 5 prosent siden årsskiftet, og 8 prosent fra toppen 6. april i år. Hver gang slike børsfall inntreffer, synliggjøres en avgrunn mellom det kortsiktige og langsiktige fokus i aksjemarkedet.

Les mer

Småsparernes revansj

I mars for to år siden skrev Dagbladet følgende sarkastiske minileder: Småsparerne rekordkjøper aksjefond, skriver Finansavisen. Småsparerne lærer aldri. Det er derfor de er småsparere.

Les mer